[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi instrumente de promovare a agriculturii ecologice, elaborate cu suportul Programului „Farmer-to-Farmer”
3 Mai

Noi instrumente de susținere a fermierilor moldoveni care practică agricultura ecologică și de stimulare a asocierii acestora vor fi elaborate în țara noastră cu suportul Programului USAID „Farmer-to-Farmer”, implementat de CNFA Moldova.

 În acest scop, în perioada 3-23 mai, în țara noastră se va afla într-o misiune de voluntariat experta în comunicare din SUA Lani Jordan, care va acorda asistență celei mai importante asociații de profil – MOVCA în elaborarea unui plan de atragere a noi membri.

 În context, experta va avea discuții cu echipa și Consiliul MOVCA, va evalua strategia de marketing și practicile de management ale asociației, va efectua vizite la fermierii care practică agricultura ecologică pentru a se familiariza cu situația actuală din sector.

 Asociația MOVCA acordă membrilor săi asistență axată pe participarea la diferite târguri și expoziții, dezvoltarea unor parteneriate de afaceri, instruirea în principiile agriculturii ecologice, obținerea subvențiilor, certificarea și comercializarea producției etc.

 Printre cele mai importante activități desfășurate cu suportul Programului „Farmer-to-Farmer” se numără organizarea participării membrilor MOVCA la expoziția internațională de produse ecologice „Biofach”, dezvoltarea instituțională a asociației, crearea portalului de instruire online www.studii.movca.md și a platformei de comerț electronic www.biofood.md.

 Agricultura ecologică reprezintă un sector relativ nou pentru Republica Moldova, dar este deja destul de popular printre fermieri. Suprafața totală a terenurilor agricole certificate ecologic a constituit în 2020 aproape 30 mii de hectare, iar numărul gospodăriilor care practică acest tip de agricultură a fost de 144.

Inapoi la arhiva noutaților