[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi detalii în dosarul MTID, oferite de Procuratură
28 Aprilie

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, este acuzat de acțiuni de corupere pasivă şi va rămâne sub arest până la terminarea urmăriii penale, informează CURENTUL.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, a oferit mai multe detalii despre acest caz.

„Toate persoanele care sunt la faza de urmărire penală se bucură de prezumția nevinovăției. Mă întorc la cazul respectiv, în care figurează trei capete de acuzare: pe primul a fost înaintată acuzarea – este vorba despre acțiuni de corupere pasivă întreprinsă de către factorii din cadrul MTID, împreună cu alte persoane cu care se desfășura activitatea de antreprenoriat pentru a determina unii agenți economici să renunțe la contractele cu suma întreprinsă contra unor procente din valoarea contractului ce urma a fi executat, în cadrul Ministerului era vorba de 5 %, în cadrul agenției – 1%. Al doilea motiv este abuzul de serviciu în legătură cu construirea unui drum din raionul Ungheni cu un agent economic, care era apropiat persoanei publice din cadrul ministerului, și trei – extragerea ilegală a resurselor minerale”, a spus el.

Despre ceilalți reținuți în dosar, Morari a declarat: „Persoanele care au fost reținute în acest dosar MTID au fost retinute pentru complicitate în desfășurarea infracțiunii pentru corupere pasivă. Alte detalii nu suntem gata de a comunica acum, întrucât nu s-au găsit alte probe. De asemenea, s-a constatat ca rezultat al percheziției că tehnica specială instalată, cu care s-au înregistrat dovezile, a fost extrasă de către persoane neautorizate și urmează și pe acest capăt să inițiem a patra urmărire penală”.

Totodată, şeful PA a declarat că vor fi puse la dispoziția mass-media mai multe înregistrări cu discuția între ministru și ceilalți participanți.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților