[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi detalii despre Biroul de legătură al NATO care va fi deschis la Chișinău în decembrie
23 Noiembrie

La începutul lunii decembrie va fi inaugurat Biroul de legătură NATO la Chișinău. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de către Prim-ministrul Pavel Filip și Secretarul General al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, informează CURENTUL.

Jens Stoltenberg a declarat că, NATO și RM sunt parteneri deja de 25 ani.

„Anunț încă un pas în parteneriatul nostru, la începutul lunii viitoare dna adjunct secretar al NATO va inaugura Biroul de legătură NATO în Chișinău. Astfel de birouri au fost deschise la cererea RM și este similar cu birourile noastre de legătură din Moscova, Kiev, Tbilisi. Acest birou de legătură va avea doar angajați civili și va ajuta la susținerea dialogului și cooperării dintre NATO și RM. Acest birou de legătură arată valoarea pe care NATO și RM o atașează la parteneriatul comun, e binevenit progresul reformelor, pe care le-ați făcut și încurajăm Guvernul să continue reformele democratice. Noi înțelegem și respectăm că RM nu vrea să adere la NATO, este la discreția țării să aleagă ce fel de angajamente de securitate face, dar ne pare bine să continuăm cooperarea noastră. NATO susține o Moldovă stabilă, securizată și neutră”, a precizat oficialul.

La rândul său, Pavel Filip a spus că, în cadrul discuțiilor, a reiterat interesul țării noastre de a consolida în continuare dialogul politic și cooperarea la nivel practic cu Alianța Nord-Atlantică, în spiritul parteneriatului pentru pace și în baza spiritului neutralității constituționale. „Am exprimat convingerea că inaugurarea oficiului de legătură NATO la Chișinău va aduce un nou suflu pe linia bilaterală și va contribui la valorificarea plenară a potențialului de cooperare cu Alianța, inclusiv în lansare noilor proiecte cu suportul NATO”, a adăugat Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților