[ X ]
[ X ]
[ X ]
Noi decizii ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică! De la 1 iunie se va relua activitatea integrală a Agenției Servicii Publice
29 Mai

Premierul Ion Chicu, astăzi, în urma unei ședințe a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, a anunțat despre ultimele decizii, informează CURENTUL.

„S-a decis ca, începând cu 8 iunie, să fie reluată activitatea centrelor comerciale pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu excepția unităților comerciale cu profil de alimentație publică, divertisment”, a spus Chicu.

Totodată, el a anunțat că, începând cu 1 iunie, se reiau antrenamentele în aer liber pentru sportivii legitimați: fotbal, sporturi nautice, tenis etc.

În același timp, de la 1 iunie se va relua activitatea integrală a Agenției Servicii Publice.

„Începând cu 5 iunie, se permit întrunirile cu caracter religios, respectând cerințele de respectare a serviciilor divine”, a mai spus Chicu.

Prin urmare, Prim-ministrul a spus că s-a discutat și despre Paștele Blajinilor: „Nu va fi amânat acest eveniment, dar sunt stabilite foarte clar instrucțiuni pentru a diminua unele riscuri. Să ne abținem să mergem în grupuri la cimitire. Eu, din păcate, am ambii părinți decedați, dar eu nu o să merg. O să merg altă dată, când riscul va fi minimalizat”.

O altă decizie luată în cadrul Comisiei ține de transportul public. Astfel, în perioada stării de urgență în sănătate publică, până la 30 iunie, s-a luat decizia ca transportul public în Chișinău și Bălți să fie sistat în zilele de week-end.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților