[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nocturna Bibliotecilor va avea loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie
28 Septembrie

Ediția 2022 a Campaniei Nocturna Bibliotecilor  va avea loc în perioada 30 septembrie – 1 octombrie. Campania Nocturna Bibliotecilor este organizată anual prin intermediul parteneriatului dintre Asociaţia Bibliotecarilor din Republica Moldova și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și are drept scop promovarea bibliotecilor și a activităților creative gândite cu drag de bibliotecari pentru toate categoriile de utilizatori.

Activitățile organizate în cadrul acestei campanii vor fi desfășurate simultan în România şi Republica Moldova, începând cu ora 16.00, în ziua de 30 septembrie.

Genericul ediției 2022 “Share Location@BIBLIOTECĂ” vine să crească popularitatea instituției de bibliotecă în fiecare comunitate din țară. În contextul acestui generic bibliotecile sunt încurajate să partajeze cu membrii comunității colecțiile, serviciile, produsele, spațiile și activitățile organizate.

Partajarea în lanț a acestora vor contribui la informarea în masă a comunităților, la îmbunătățirea imaginii bibliotecii și va confirma autenticitatea bibliotecii ca și instituție de referință.

Ca și în fiecare an, Asociația Bibliotecarilor propune membrilor săi un model mixt (atât evenimente organizate online cât și offline) de organizare a programelor nocturne inițiate. Activitățile virtuale preconizate pot fi (expoziții virtuale, concursuri, proiecții de film, lecții publice, quiz-uri etc.)

Pentru instituțiile care vor pune accent pe activități în spațiile bibliotecii sau aer liber, sunt sugerate ca programele speciale, să includă activități menite să evidențieze biblioteca ca și centru comunitar, iar bibliotecarul ca și actor care contribuie la crearea unei societăți alfabetizate, informative , participative și incluzive.

Astfel utilizatorii bibliotecilor pot să participe la: lecturi în voce, proiecții de filme, ore de jurnalism TV, jocuri dinamice, BiblioQuest, lecturi în pijamale, ateliere de pictură, ateliere muzicale, expoziții inedite de cărți și obiecte de mici dimensiuni.

Inapoi la arhiva noutaților