[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicu Popescu participă la segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite
19 Septembrie

Vicepremierul Nicu Popescu participă în perioada 18 – 22 septembrie, în cadrul delegației conduse de președinta Maia Sandu, la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, precum și la o serie de alte evenimente conexe.

În cadrul reuniunii, care promovează o diplomație multilaterală eficientă, delegația națională va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

Agenda vicepremierului Nicu Popescu include participarea la o serie de reuniuni multilaterale organizate în acest context.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău va avea și un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului.

Pentru informații actualizate din cadrul vizitei, invităm instituțiile mass-media să urmărească conturile oficiale ale ministrului Nicu Popescu pe TelegramTwitter și Facebook.

Notă: Segmentul înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite este cea mai importantă reuniune a ONU în cadrul căreia liderii mondiali discută provocările și trasează prioritățile pe agenda organizației. În fiecare an, șefi de state, șefi de guverne sau delegații ministeriale reprezintă statele membre.

Reprezentanții mass-media sunt invitați să urmărească programul segmentului înalt, acesta putând fi accesat pe site-ul ONU: https://media.un.org/en/webtv/schedule sau pe canalul YouTube al organizației: https://www.youtube.com/c/unitednations.

Inapoi la arhiva noutaților