[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolai Grigorișin îi cere Premierului să intervină la soluționarea conflictului cu concesionarul deșeurilor
25 Mai

Potrivit noului primar al mun. Bălți, Nicolai Grigorișin, „Salubrity Solutions” îi ține ostatici pe locuitorii întregului municipiu. Orașul este impus să îndeplinească mofturile ”regelui deșeurilor”, Dumitru Rusnac și să platească pentru evacuarea deșeurilor de trei ori mai mult, transmite CURENTUL cu referire la blogul lui Nicolai Grigorișin.

Concesionarul „Salubrity Solutions” iarăși a interzis accesul autospecialelor întreprinderii municipale de salubrizare, care se ocupă de evacuarea deșeurilor în capitala de nord. Deja a doua zi peste 20 de autospeciale s-au adunat în fața poligonului. Acest fapt ar putea genera o catastrofă ecologică.

Dumitru Rusnac cere de la primărie să ramburseze datoria de 3 milioane de lei. Primarul municipiului, Nicolai Grigorișin consideră că această datorie este umflată și desenată de către concesionar.

„3 milioane de lei sunt banii pe care îi cere Rusnac pentru aer. Tariful stabilit pentru evacuarea unui metru cub de gunoi costă 33 de lei, iar concesionarul cere 92 de lei. Ei obligă să plătească pentru o mașină, încărcată cu 17 de metri cubi de gunoi, ca pentru o mașină cu un volum de 50 de metri cubi. Este o hoție nerușinată” a declarat Grigorișin.

Potrivit lui Grigorișin primăria nu are relații financiare cu „Salubrity Solutions” care, la rîndul său, refuză să prezinte municipiuluiu factura fiscală potirvit tarifului stabilit.

Primarul municipiului a profitat de vizita de lucrul a premierului Pavel Filip și i-a cerut să intervină și să deblocheze poligonul.

Prim-ministrul a fost uimit de faptul că poligonul de deșeuri din Bălți nu aparține orașului. Grigorișin i-a explicat că serviciul de evacuarea deșeurilor a fost consesionat.

„Cînd de evacuarea deșeurilor s-a ocupat întreprinderea municipală, ea aducea profit de 3 milioane de lei. Acest sector trebuia dezvoltat. Oferirea serviciului în mîini private a fost o crimă”, a declarat Grigorișin.

Pavel Filip a promis că va încerca să rezolve problema. „Chiar dacă mâine e sâmbătă, eu am să sun și vom decide cum vom proceda mai departe”.

Inapoi la arhiva noutaților