[ X ]
[ X ]
[ X ]
Nicolai Grigorișin: „Am identificat în activitatea piețelor din Bălți multe găuri coruptibile”
26 Aprilie

Candidatul „Partidului Nostru” (PN) la șefia municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, a avut o întâlnire cu angajații pieței alimentare din municipiu, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicolai Grigorișin a scris că, angajații pieței alimentare din Bălți „și-au exprimat mulțumirea pentru că Primăria Bălți, sub conducerea „Partidului Nostru”, a reușit să facă curățenie la locurile lor de muncă”.

„M-am întâlnit azi cu comercianții de la piață. Am vorbit mult. Mulți dintre ei ne sunt recunoscători pentru faptul că facem curățenie în hala pieței alimentare – oamenilor le place să lucreze în condiții confortabile: utilizând tarabe noi cu refrigeratoare, cântare electronice de precizie înaltă, o cameră modernă pentru păstrarea producției. Curățenia la piață este făcută din contul veniturilor întreprinderii, care au început să apară pentru că au început a lucra conform legii. Totuși, sunt și unii nemulțumiți. Cei care consideră că nu trebuie schimbat nimic. Așa e mai simplu să împartă venitul cu oameni concreți. Am vorbit deja despre asemenea scheme. Una dintre ele era următoarea: dacă cineva plătea pentru 4 mp oficial, ier pentru 10 mp neoficial, atunci pentru cei 10 metri primea o reducere de 50%”, a scris Grigorișin.

Candidatul a subliniat că piețele bălțene au fost o „treucă” mare și fără fund „pentru oamenii care se numesc acum democrați”. „Am identificat în activitatea piețelor multe găuri coruptibile. Și am demonstrat că a conduce cu o întreprindere municipală atât de enormă se poate sincer și transparent”. „Înțeleg că viața în Moldova nu este una ușoară. Le este greu tuturor. Comerțul merge cu greu. Capacitate mică de cumpărare. Dar trebuie să facem curățenie. Toate trebuie făcute în corespundere cu legea. Banii trebuie să lucreze pentru țară, pentru oraș, nu pentru doi-trei cu funcții înalte”, a conchis el.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților