[ X ]
[ X ]
[ X ]
Necrolog. În memoria lui Alexandru Moșanu, primul Președinte al Legislativului
8 Decembrie

Primul Președinte al Parlamentului R. Moldova, Alexandru Moșanu, s-a stins din viață, transmite CURENTUL.

Alexandru Moșanu a fost deputat în Parlament în perioada 1990-1998, iar între anii 1990-1993 a fost Președinte al Parlamentului. A fost un remarcabil istoric, profesor universitar și doctor habilitat în științe istorice, autor al numeroase lucrări științifice.

Alexandru Moșanu este deținătorul celei mai înalte distincții a Parlamentului, Medalia Democrației și membru de onoare al Academiei Române.

Alexandru Moșanu s-a născut pe data de 19 iulie 1932, în satul Braniște din raionul Râșcani.

Necrolog

Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a primului președinte al Parlamentului Republicii Moldova Alexandru Moșanu.

În calitate de președinte al Parlamentului (1990-1993) și de deputat (1990-1998), Alexandru Moșanu rămâne una dintre figurile marcante din istoria noastră. Pentru contribuția sa în dezvoltarea democrației și a principiilor statului de drept, Alexandru Moșanu a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a Parlamentului, Medalia Democrației.

Alexandru Moșanu s-a afirmat ca un remarcabil istoric, profesor universitar și doctor habilitat în științe istorice. A fost un participant activ la schimbările majore ale țării noastre din momentul obținerii independenței și a jucat un rol important în consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova.

În acest moment de adâncă tristeţe pentru noi toţi, adresăm sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit.

Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor, colegilor și întregului popor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Andrian CANDU                           Igor DODON                                    Pavel FILIP

Președintele Parlamentului     Președintele R.Moldova             Prim-ministru

G76Q4000

Inapoi la arhiva noutaților