[ X ]
[ X ]
[ X ]
Năstase, despre PDA – membru al PPE: „Rămânem uniți și luptăm până la capăt”
5 Decembrie

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, într-o postare pe o rețea de socializare, a anunțat despre admiterea PAS și PDA în calitate de membri observatori în cadrul Partidului Popular European (PPE), informează CURENTUL.

„Zi istorică pentru parcursul european al Moldovei. Astăzi, cu unanimitate de voturi, Platforma Demnitate și Adevăr, precum și Partidul Acțiune și Solidaritate, au fost admise în Partidul Popular European, în calitate de membri observatori. Decizia a fost luată cu puțin timp în urmă în cadrul Adunării Politice a PPE, desfășurată la Bruxelles”, a scris el.

Prin urmare, Năstase a comunicat despre sprijinul acordat de partenerii externi. „Le mulțumim partenerilor noștri europeni pentru sprijinul acordat nouă și oamenilor țării noastre. În pofida tuturor greutăților, Platforma DA nu a cedat să lupte pentru oameni, pentru Demnitate, pentru Adevăr. În timpul protestelor, cât și ulterior, am demonstrat consecvență în mesajul nostru despre consolidarea tuturor forțelor sănătoase și puternice din Moldova, pentru a lupta pentru drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri”, a menționat el.

În același timp, liderul PDA a realizat o retrospectivă cu privire la acțiunile întreprinse de partid.

„La 13 decembrie 2015, am zis că mi-am „pierdut libertatea”, acceptând să fiu președintele unui partid popular, în toate înțelesurile acestui frumos cuvânt – un partid creat din dragoste de oameni, de țară și de libertate, în doar trei luni de la cerința oamenilor votată la Marea Adunare Națională din 6 septembrie 2015. Nimic mai frumos decât sacrificiul propriei libertăți în beneficiul poporului din care faci parte, a oamenilor din care provii. Vreau să felicit toți Oamenii Demnității, toți cei care ne-au fost alături, în gând, dar mai ales în fapte, pentru susținere și implicare. Împreună, vom oferi Moldovei alternativa politică pe care o merită – cu oameni integri, curajoși, responsabili și înțelepți. Rămânem uniți și luptăm până la capăt”, a menționat politicianul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților