[ X ]
[ X ]
[ X ]
Munteanu: „După alegeri voi veni și voi semna documentele specifice primarului de Chișinău, dar până la această dată…”
29 Martie

Partidul Liberal (PL) a organizat o conferință de presă cu tema „Silvia Radu a fost recunoscută oficial drept uzurpatoare. Binomul Plahotniuc-Dodon a aruncat Chișinăul în haos”, informează CURENTUL.

Vicepreședintele formațiunii și candidatul PL la Primăria capitalei, Valeriu Munteanu, a vorbit despre ilegalitățile din municipiul Chișinău.

„PL mereu a spus că aflarea Silviei Radu în funcția de primar interimar al municipiului Chișinău este ilegală și ea a fost montată în această funcție de binomul Plahotniuc-Dodon. Nu doar am spus acest lucru, ci și am realizat mai multe acțiuni pentru a curma aceste ilegalități. Respectiv, noi am sesizat la Procuratură această dispoziție a lui Nistor Grozavu, care fiind ilegal în funcție, a numit-o ilegal în funcție pe doamna Radu. Desigur, și, din păcate, Procuratura Generală nu a considerat că există acțiuni penale în activitatea aceste troici – Codreanu, Gozavu și Radu, dar noi am insistat și respectiv am atacat în instanța de judecată ordonanța de neîncepere a urmăririi penale pe care a făcut-o Procurorul. Pentru că în această dispoziție a lui Nistor Grozavu scrie negru pe alb „dispoziție din 6 noiembrie” că Silvia Radu este numită până la expirarea mandatului primarului general și respectiv ei considerau că până la această dată aceasta este în deplinătate legală”, a menționat acesta.

În același timp, Munteanu a comunicat despre unele aspecte la Primăria municipiului. „Iată că de o săptămână, mai exact de 8 zile, trezoreria Chișinău nu mai recunoaște semnătura bancară a doamnei Silvia Radu, respectiv aceasta nu mai poate și nu mai este ordonator principal de credite în mun. Chișinău. Trezoreria știe exact că aflarea în funcție a Silviei Radu este ilegală, lipsește cadrul legislativ și normativ prin care aceștia ar putea să argumenteze toate transferurile bănești sub semnătura Silviei Radu. Din păcate, aceștia au identificat o găselniță și acceptă dispoziții de plată semnate de către Nistor Grozavu, pe care guvernarea îl consideră mai legal decât Silvia Radu”, a spus liberalul.

Valeriu Munteanu a venit și cu 3 solicitări: „Prima solicitare este către domnul Plahotniuc și Dodon, ca începând cu ziua de astăzi să o scoată pe doamna Radu și pe ceilalți doi ajutanți ai dumneaei din Primăria municipiului Chișinău pentru că nu există nici un reper legal pentru aflarea ei în funcție. Cea de-a 2-a solicitare este către Procuratura Generală, care, din păcate, s-a făcut oarbă la ilegalitățile care se petrec la Primăria mun. Chișinău. A 3-a – solicit Consiliului mun. Chișinău, care este unica autoritate legală aleasă în mun. Chișinău, la moment, să se convoace de urgență și să numească o persoană autorizată care ar semna toate documentele specifice primarului general până la alegerile din 20 mai. După alegeri voi veni și le voi semna eu, dar până la această dată, consiliul trebuie să se convoace neîntârziat”, a conchis acesta.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților