[ X ]
[ X ]
[ X ]
Muncitorii din domeniul construcțiilor vor avea majorări de salariu. Iată cât vor primi lunar
8 Februarie

Un acord de modificare a Convenției Colective în Ramura Construcțiilor, ce prevede majorarea salariului pentru angajații din domeniu a fost semnat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC), Federația Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie „SINDICONS” și Federaţia Patronală a Constructorilor, Drumarilor şi a Producătorilor de Materiale de Construcţie „Condrumat” (FPCDPMC), transmite CURENTUL.

Acordul prevede modificarea documentului aprobat pentru anii 2009 – 2013 și stabilește că salariul tarifar pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor se va mări cu circa 23%, comparativ cu salariul tarifar negociat în anul 2009.

Astfel, pentru angajații întreprinderilor din domeniul construcții, proiectări, drumuri, cadastre, mecanizare și transport în construcții se va mări până la cel puțin 2 300 lei iar pentru cei din întreprinderile de producere a materialelor de construcție va constitui circa 2 150 lei pentru o lună de zile de muncă. De asemenea, pentru muncitorii necalificați salariul tarifar pentru un program complet de muncă va ajunge până la 2 100 de lei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților