[ X ]
[ X ]
[ X ]
Muncitori din Briceni: Nu am primit salariile de la început de 2019; Reacția autorităților
30 Ianuarie

Peste 70 de muncitori ai Î.S. „Stația de irigare Briceni” nu și-au primit salariile de un an de zile. Aceștia se ocupă cu irigarea terenurilor agricole, la întreprinderea care se află în subordinea Agenției Proprietății Publice, informează CURENTUL.

Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, anunță că problema aceasta a apărut încă în primăvara 2019. „Doamna Inga Grigoriu și cu mine, de câteva ori, am intervenit. Am scris solicitări, am avut zeci de audieri. Când era Guvernul Blocului ACUM, am reușit să achităm salariile pentru 3-4 luni (noiembrie 2018 – februarie 2019). La moment, suma datoriilor pentru remunerarea muncii se cifrează cu peste 2 milioane de lei și cuprinde perioada din februarie 2019 – până în prezent”, a comunicat Slusari.

Deputata Inga Grigoriu a precizat: „Totul a început în luna aprilie, când ni s-au adresat un grup de oameni. Dumnealor atunci nu primiseră salariu de jumătate de an”.

La rândul său, Sandu Andronic, lucrător la întreprindere de 20 de ani, a oferit mai multe detalii privind situația creată: „Mă duc la soție și cer bani, deja mi-e rușine. Au venit de Anul Nou copiii și nepoții la mine, nu aveam ce să le dau. Astăzi dimineață, ne-au anunțat să nu venim la conferința de presă, deoarece vor veni de la Ministerul Agriculturii și ne vor aduce 2 milioane”.

Dumitru Bălan, care lucrează de 30 de ani la întreprindere a spus: „Încă așa dezastru ca acum nu a fost, poate au fost restanțe de o lună sau două, dar acum un an de zile. Imposibil de trăit. Am un salariu de 2 700 – până la 3 mii, foarte mic, dar nici acesta nu-l primesc”.

După conferința de presă, lucrătorii împreună cu cei doi deputați vor merge la Ministerul Economiei și Agenția Proprietății Publice pentru a vorbi despre situația creată.

De menționat că, la scurt timp, după conferința lucrătorilor, deputatul socialist, Radu Mudreac, a făcut următoarele declarații: „Vreau să le garantez acestor oameni că în timpul apropiat vor primi aceste salarii. Au fost identificate surse din bugetul de stat”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților