[ X ]
[ X ]
[ X ]
MSMPS propune un Regulament privind numirea în funcție a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice
8 Decembrie

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) propune spre consultare publică proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico–sanitare publice şi a Contractului–tip de management al instituţiei, transmite CURENTUL.

Potrivit noilor amendamente, Regulamentul privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico–sanitare publice va stipula că, la apariția funcției vacante de conducător al instituției medico-sanitare publice, persoana responsabilă a fondatorului (respectiv ministru, primar al municipiului, președinte de raion) numește un conducător interimar, până la numirea titularului funcției pe bază de concurs, fapt despre care este informat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Interimatul funcției de conducător al instituției medico–sanitare publice, poate fi asigurat pentru o perioadă de maximum 6 luni, care poate fi prelungită, cu acordul scris al persoanei care asigură interimatul, cu încă 6 luni.

Pentru a oferi oportunități de participare la concurs a unui cerc mai larg de persoane interesate, cerința privind deținerea unei vechimi în muncă într-o funcție de conducere de cel puțin 5 ani, se modifică. Asfel, se va solicita candidaților o vechime în muncă de 5 ani, dintre care doar 3 ani într–o funcție de conducere.

Hotărîrea de Guvern va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Detalii aici.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților