[ X ]
[ X ]
[ X ]
MPU recomandă PAS și Platforma „DA” instituirea unei Comisii de anchetă pentru reînceperea urmăririi penale pe cazuri de rezonanță
29 Iunie

Mișcarea Politică „UNIREA” vine cu o recomandare către fracțiunile parlamentare PAS și Platforma „DA”, în contextul în care Procuratura Generală nu a început urmărirea penală în baza imaginilor video cu Președintele țării, Igor Dodon, prezentate public de către deputatul Iurie Reniță, transmite CURENTUL.

Astfel, liderul Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a spus că cele două fracțiuni pot crea o Comisie de anchetă pentru a analiza situația.„Fracțiunile parlamentare PAS și Platforma „DA” au și alte instrumente de a protesta înafară de cel stradal. Când Procuratura Generală spune fără temei că a refuzat pornirea urmăririi penale, există un instrument – Comisia de anchetă. Aceste Comisii se constituie din deputați și au suficiente instrumente ca să verifice circumstanțele cazului. Comisia are dreptul să stabilească dacă video este veridic sau nu prin expertiză națională sau internațională. În maxim 30 de zile se poate de aflat adevărul”, a spus Valeriu Munteanu.

În acest context, Tatiana Potîng, președintele interimar al Partidului Popular Românesc, a adus aminte și de alte cazuri de rezonanță care nu au fost anchetate. „Opoziția trebuie să folosească mijloace legale ca să solicite reînceperea urmăririi penale”, a mai spus Tatiana Potîng.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților