[ X ]
[ X ]
[ X ]
Monitorizarea activității Guvernului după reformă și alte idei inovative: Acestea vor fi prioritățile Grupului Popular European în noua sesiune parlamentară
31 Iulie

În noua sesiune parlamentară, Grupul Popular European își propune drept prioritate mai multe activități ce țin de reformarea Guvernului, dar și unele idei inovative. Despre acesta a vorbi, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, președintelui Grupului, Valeriu Ghilețchi, transmite CURENTUL.

Valeriu Ghileți a accentuat că activitatea va fi axată pe acceptare și implementarea modificărilor în noua reformă a Guvernului și drept idee inovativă care va necesita dezbatere în Parlament este posibilitate elevilor care nu au promovat Bacalaureatul să dea examenul pe parcursul anului.

„Un domeniu de interes major pentru activitatea grupului va fi monitorizarea activității Guvernului, în special în contextului procesului amplu de reforme. Unele agenții urmează să fie create, altele reorganizate sau lichidate. Toate acestea vor afecta atât viața funcționarilor publici, dar și a cetățenilor Republicii Moldova. Astfel, activitatea noastră va fi axată pe acceptarea și implementarea acelor modificări care vor duce la îmbunătățirea calității serviciilor prestate de stat, dar și a interacțiunii zilnice între cetățeni și organele statului.

Totodată, în contextul în care fereastra de oportunitate privind implementarea reformelor majore se diminuează din cauza apropierii alegerilor parlamentare, în următoarea perioadă de timp vom încerca să dezvoltăm și să propunem mai multe inițiative inovative care vor fi dezbătute în sesiunea următoarea. De exemplu, una dintre acestea este de a da posibilitate elevilor, care nu au promovat examenul de Bacalaureat, să dea examenul pe parcursul anului, fără a fi nevoiți să aștepte un an întreg”, a precizat Valeriu Ghilețchi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților