[ X ]
[ X ]
[ X ]
Monica Babuc: „Depunem eforturi serioase ca să îndeplinim cele șase acțiuni din programul Omnibus”
9 Octombrie

Vicepreședinta Parlamentului, Monica Babuc a coprezidat, în format online, împreună cu deputatul european Siegfried Mureşan, cea de-a 8-a reuniune a Comitetului Parlamentar RM-UE, informează CURENTUL.

„S-a discutat despre situația epidemiologică din țară, asigurarea procesului de educație în condiții de pandemie, asistența macrofinanciară și alegerile prezidențiale din acest an”, se spune într-o postare pe o rețea de socializare.

Parlamentara a mulțumit Uniunii Europene pentru ajutorul nerambursabil de 87 milioane de euro și un ajutor umanitar în domeniul sănătății de cca 2,6 milioane euro, oferit Republicii Moldova în acest an.

„Depunem eforturi serioase ca să îndeplinim cele șase acțiuni din programul Omnibus, care ne vor permite accesul la o asistență macrofinanciară în mărime de 100 milioane euro. Totul depinde de noi, Guvernul și partidele politice responsabile din Parlament, de cum vom duce la îndeplinire aceste condiționalități, dar și de modul în care vom organiza viitorul scrutin prezidențial în strictă concordanță cu standardele internaționale”, a declarat Monica Babuc.

Maria Chiper

Inapoi la arhiva noutaților