[ X ]
[ X ]
[ X ]
Vrea să fie avocatul moldovenilor din America, după alegeri! E stabilit de 5 ani peste ocean și deține o companie acolo, unde-s angajați sute de concetățeni!
11 Ianuarie

Candidatul independent pentru mandatul de parlamentar pe circumscripția Nr. 51 SUA și Canada, Alexandrin Patron, își propune să fie avocatul moldovenilor din America de Nord. El și-a anunțat candidatura pe 10 ianuarie, prin intermediul unei postări pe pagina sa oficială pe o rețea de socializare, informează CURENTUL.  

Pretendentul la fotoliul de deputat susține că moldovenii din SUA și Canada trebuie să fie reprezentați de cineva din cadrul diasporei nord-americane.

„Suntem mulți, contribuim la bugetul Moldovei prin banii pe care îi trimitem acasă, dar interesele noastre ca cetățeni, de cele mai multe ori, nu sunt luate în calcul. Din acest motiv, îmi doresc să am onoarea să Vă reprezint și să fiu avocatul vostru”, a declarat Alexandrin Patron.

Printr-un comunicat de presă, Alexandrin Patron anunță că a emigrat acum 5 ani în SUA, unde a co-fondat compania MoldCable, care angajează 300 de persoane, dintre care peste 200 sunt moldoveni.

„Compania, cu denumire reprezentativă, activează în domeniul telecomunicațiilor. Aceasta facilitează accesul comunităților din 22 de state din SUA la telefonie, internet și servicii satelit. Dincolo de activitatea comercială, candidatul se implică activ în campanii sociale, acte de caritate și acțiuni de susținere a sportului din Moldova”, se spune în comunicat.

Potrivit lui, de când s-a stabilit în SUA, a reușit să fie în contact permanent cu alți emigranți moldoveni, dar și cu cetățenii de acasă. Acesta a reușit să ajute și să-și facă mulți prieteni, majoritatea dintre care-l cunosc simplu – Alin.

„În acești ani am realizat multe lucruri bune și am ajutat mulți concetățeni stabiliți atât în SUA și Canada, cât și în Moldova, fără a avea vreo funcție publică. Am dat o mână de ajutor de fiecare dată când cineva a avut nevoie, indiferent dacă era vorba de un loc de muncă, suport financiar sau de orice alt tip de susținere” – spune candidatul, menționând că dorința de a face și mai mult l-a motivat să candideze. În prezent acesta își finalizează programul electoral pe care-l descrie ca fiind unul ”pragmatic, realizabil și lipsit populism”, a mai spus pretendentul la fotoliul de deputat.

De menționat că, Alexandrin Patron s-a înregistrat la CEC pe 4 ianuarie 2019, în cursa pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe circumscripția 51 – SUA și Canada. În prezent, grupul de inițiativă pentru susținerea lui Alexandrin Patron colectează activ semnături, obținând deja susținerea aeste 300 de persoane.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților