[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovenii tot mai responsabili în organizarea vacanțelor. Ce destinații sunt solicitate
17 Septembrie

În ultimii ani a crescut numărul moldovenilor care preferă să-și organizeze prealabil vacanțele apelând la serviciile prestate de agențiile de turism. Pasionații de călătorii și-au rezervat de la începutul lui 2019 pachetele turistice pentru această vacanțele de vară și toamnă, transmite CURENTUL.

Agențiile de turism spun că, rezervările prealabile înseamnă pachete turistice cu pînă la 40% mai ieftine.

Contactată de reporterul nostru, managerul de turism, Mariana Grajdeanu, a spus că moldovenii profită din plin de temperaturile ridicate din această perioadă, iar operatorii pun la dispoziție pachete turistice pentru toate buzunarele, destinațiile preferate fiind Grecia, Bulgaria, Turcia.

„În această perioadă venim cu oferte fierbinți pentru clienții noștri. Prețurile pornesc de la 125 € per persoană pentru Bulgaria, prețul include :cazare 7 nopți/8 zile, alimentație all inclusive, asigurare medicală (transportul se achită adițional), pentru Grecia de la 149 € per persoană și include cazare 7 nopți, transport cu autocarul, asigurarea medicală, iar ofertele pentru Turcia pornesc de la 304 € per persoană pentru cazare 6 nopți, transport avia tur-retur, transfer, asigurarea medicală, alimentația all inclusive”, a spus Mariana Grajdeanu.

Managerii de turism afirmă că moldovenii și-au schimbat preferințele optând tot mai des pentru destinații deosebite și exotice precum Bali, Maldive sau Filipine, Indonezia. Pentru un sejur de 11 zile în Indonezia clienții vor achita de la 1 120 €, pentru un sejur de 5 zile în Mauritius -1 515 €, pentru un sejur de 7 nopți în Egipt – 360 € per persoană.

De asemenea în rândul tendințelor pentru vacanța de toamnă în acest an se înscriu city break-urile și excursiile de weekend.

„Numărul moldovenilor care solicită oferte de city break este în creștere, deoarece sunt potrivite pentru cei care doresc să-și organizeze o mini vacanță perfectă. Prețurile pentru o astfel de călătorie scurtă de week-end pornesc de la 234 euro pentru Veneția, 296 euro pentru Milano, 284 euro pentru Roma, 295 euro pentru Istanbul și 358 euro pentru Barcelona”, a spus managerul de turism.

Printre destinațiile cele mai solicitate se numără orașele Odessa, Lvov din Ucraina, Brașov, Piatra Neamț și Sinaia din România. Sejurul de 2-3 zile costă între 49 și 169 euro pentru o persoană și include cazarea, transportul tur-retur cu autocarul, serviciile ghidului și asigurarea medicală.

Nici destinațiile din țară nu rămân fără vizitatori, cele mai solicitate sunt excursiile către Orheiul Vechi, Mănăstirea Curchi, Chateau Vartely, prețul începând de la 159 lei per persoană.

Potrivit agențiilor de turism moldovenii aleg cursele avia de zi, cât mai scurte, în special cu zboruri directe, dar și conexiuni, când sunt mai ieftine. Aceștia sunt interesați să cunoască cât mai multe locuri noi, iar unii aleg să ajungă la destinație cu automobilul propriu.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților