[ X ]
Moldovenii pot consulta dosarele din arhiva cadastrală
13 Noiembrie

Cetățenii Republicii Moldova vor putea consulta dosarele din arhiva cadastrală, de pe care ulterior vor putea solicita copii.

Noile servicii cadastrale au fost lansate în regim de pilotare în cadrul centrelor multifuncționale din mun.Chișinău, Bălți și or. Râșcani, urmând ca în anul 2024 să fie extinse pe întreg teritoriul țării.

Ce dosare pot fi consultate:

Dosarul tehnic al bunului imobil (partea tehnică a bunului imobil: planurile bunului imobil, elementele constructive, anul construcției, etc.)

Dosarul cadastral (partea de drept a bunului imobil: contracte, decizii ale APL, titluri, încheieri/ hotărâri ale instanțelor de judecată, executorilor judecătorești, etc.)

Cererea de solicitare a serviciului se depune la centrele multifuncționale menționate. Vă îndemnăm să vă programați online: https://programare.asp.gov.md/qwebbook/index.jsp?lang=ro .

După examinarea dosarului, în caz de necesitate, solicitantul va putea solicita un alt serviciu – „Eliberarea copiilor de pe documentele din dosarul unui bun imobil”.

Informația detaliată privind procedura de solicitare a serviciului, categoriile de solicitanți, tarife și termene de prestare, etc. puteți găsi aici: https://www.asp.gov.md/ro/media/2023-11-13

Inapoi la arhiva noutaților