[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovenii iau cu asalt agențiile de turism. Ce oferte sunt cele mai solicitate pentru vacanța de iarnă
16 Noiembrie

Agenţiile de turism au lansat deja ofertele pentru vacanţa de iarnă din acest an, iar moldovenii au început să-și organizeze vacanța din timp pentru a profita de cele mai bune prețuri pentru destinația dorită, transmite CURENTUL.

Contactat de reporterul nostru, managerul agenției de turism EnjoyTravel, Ana Topală, a spus că în acest an numărul moldovenilor care își vor petrece vacanța de iarnă în afara țării este mult mai mare decât în anii precedenți, aceștia optând pentru sejururile la munte și vacanțele pe litoralele exotice.

„În acest an venim cu oferte pentru vacanța de iarnă cu destinații în zonele montane precum România, Ucraina, Bulgaria, Austria, cât și spre destinații mai exotice cu temperaturi generoase ca Egipt, Maldive, Thailanda. Moldovenii îşi aleg destinaţiile din timp și în dependență de bugetul pe care sunt dispuși să-l aloce pentru a sărbători Revelionul sau Crăciunul într-o atmosferă diferită de cea tradițională. În acest an ofertele pentru vacanța de iarnă au început să fie rezervate încă din septembrie, pentru a beneficia de unele reduceri”, a spus Ana Topală.

În topul preferințelor pentru 2019 se află sejururile la munte în România, care este urmată de Ucraina și Bulgaria, iar pentru destinațiile exotice în top rămâne Egiptul. Cele mai râvnite staţiuni sunt cele din Sinaia şi Braşov. Preţurile pornesc de la 125 de euro până la 161 euro pentru un sejur de trei nopți și patru zile ce include transportul tur-retur şi micul dejun, dar prețurile variază în funcţie de perioadă plecării şi durata vacanței.

„Ucraina este printre destinaţiile de top din această iarnă. Ofertele pentru un sejur la munte de trei sau patru nopți încep de la 149 euro până la 165 euro. Pentru o vacanţă de 7 nopți în Austria prețul începe de la 225 euro per persoană”, a spus operatorul agenției Panda Tur, Carolina Paciu.

Pentru cei care preferă să întâlnească anul 2020 pe plajele însorite din Egipt vor achita pentru un sejur de șapte nopți cu masă all inclusive, zbor tur-retur, transfer aeroport hotel-aeroport în medie de la 345 euro până la 585 euro per persoană pentru luna decembrie.

Potrivit managerului agenției de turism EnjoyTravel, Ana Topală, în acest an vânzările au crescut față de aceeași perioadă a anului trecut, deoarece rezervările pentru perioada rece a anului au început mai devreme. Managerul spune că în acest an prețurile au crescut semnificativ, dar acest lucru nu-i afectează pe moldovenii pasionați de călătorii, pentru că deja de câțiva ani tendința este ca majoritatea turiștilor să-și planifice vacanțele prin intermediul agențiilor de turism.

Mihaela Grosu

Inapoi la arhiva noutaților