[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovenii au luat cu asalt Zimbrăria din Pădurea Domnească: „Numărul de vizitatori pe timp de pandemie a crescut de 3 ori”
28 Octombrie

Din lipsa posibilității de a călători, cetățenii R. Moldova au început să călătorească mult mai intens în interiorul țării. O destinație care s-a bucurat de succes pe timp de pandemie a fost și Zimbrăria din Rezervația Naturală Pădurea Domnească, raionul Glodeni, transmite CURENTUL.

Aceasta a fost înființată în 2005 și găzduiește, la moment, 7 zimbri: două femele și cinci masculi, reprezentanții al zimbrului european Bison Bonasus.

Contactat de reporterul CURENTUL, Valeriu Tarigradschi, directorul Rezervației, ne-a relatat că situația pandemică a sporit fluxul de turiști.

„Lunar sunt înregistrați până la 4 000 de persoane, ceea ce constituie de trei ori mai mult comparativ cu ceilalți ani”, spune el.

Mai mult, în acest an și veniturile au crescut.

„Cheltuielile pentru întreținerea zimbrilor pe timp de iarnă însumează circa 350 mii de lei. În acest an, am reușit să colectăm finanțele necesare fără implicarea altor instituții, datorită creșterii numărului de vizitatori”, a precizat directorul.

Valeriu Tarigradschi susține că la Zimbrărie au început pregătirile pentru perioada rece a anului.

„Au fost procurate 10 tone de orz și 5 tone de porumb. Pentru iarnă a fost pregătită și o rezervă de fân, după care urmează să se achiziționeze plante rădăcinoase, precum sfeclă și morcov. De asemenea, au mai rămas resurse și din anul precedent”, a specificat directorul Rezervației.

Doina Buruiană, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților