[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovean, oprit în Aeroportul Chișinău. Cu bagajul ticsit cu țigări a pornit spre Marea Britanie
28 August
La sfârșitul săptămânii trecute, pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost înregistrate două tentative de trecere a frontierei cu document falsificat și cu țigări nedeclarate.
Astfel, și-a ticsit bagajul cu țigări și intenționa să le transporte ilegal în Marea Britanie. Este vorba despre un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 34 ani, pasager al cursei „Chișinău-Londra”. Conaționalul a fost identificat în trafic de către polițiștii de frontieră în conlucrare cu funcționarii Serviciului Vamal. În cadrul controlului de securitate, echipa comună a descoperit în bagajul de cală a bărbatului 400 pachete de țigări, pe care acesta nu le-a declarat. Țigările au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării, iar investigațiile pe caz sunt continuate de către Serviciul Vamal.
Printre pasagerii rutei „Chișinău-Dublin”, polițiști de frontieră au depistat un cetățean al Ucrainei de 23 de ani care avea cu sine permisul de conducere falsificat. Acționând în baza analizei de risc, străinul a fost supus unor verificări suplimentare. În rezultat, asupra sa a fost descoperit un permis de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile ucrainene. În fapt,  documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul criminalistic al IGPF, pentru expertiză. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor care se fac vinovate de săvârșirea infracțiunii de fals în acte oficiale.
Inapoi la arhiva noutaților