[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldovagaz propune reducerea tarifului la gazele naturale
19 Februarie

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat, pe pagina oficială, proiectul hotărârilor privind ajustarea prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale, în contextul obligației de serviciu public.

ANRE precizează că, pe lângă cererea de aprobare a prețurilor reglementate pentru gazele naturale, parvenită de la SA „Moldovagaz”, Agenția are în examinare și cererile de aprobare a tarifelor pentru 12 operatori ai sistemului de distribuție a gazelor naturale. Considerând că serviciul de distribuție este o componentă importantă în structura prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, a fost necesar de analizat minuțios toate cererile, în consecutivitatea corectă, astfel încât să fie evitată generarea ulterioară a devierilor financiare.

Proiectele prețurilor și tarifelor reglementate pentru furnizarea și distribuția gazelor naturale vor fi examinate, miercuri, 21 februarie 2024, ora 10:00, în cadrul ședinței publice a Consiliului de Administrație al ANRE, care va avea loc în regim online.

Proiectele menționate pot fi consultate pe pagina web oficială a ANRE: www.anre.md, secțiunea Transparență decizională/Proiecte supuse aprobării.

Inapoi la arhiva noutaților