[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Moldovagaz” a început procesul de citire a indicilor contoarelor
26 Noiembrie

SA „Moldovagaz” anunță toți consumatorii săi despre faptul că a început procesul de citire a indicilor contoarelor, conform condițiilor contractuale şi Regulamentului pentru furnizarea gazelor naturale în vigoare, transmite CURENTUL.

Citirea indicilor contoarelor va dura până la 30 noiembrie 2019, de aceea SA „Moldovagaz” solicită respectuos consumatorilor săi să fie receptivi şi să permită accesul controlorilor operatorului de reţea la echipamentele de măsurare (contoare).

Asigurarea accesului controlorului pentru citirea datelor echipamentului de măsurare şi verificarea acestuia favorizează colaborarea eficientă între consumator şi furnizorul de gaze naturale. Acest fapt inclusiv exclude nemulțumirile consumatorilor vizavi de necorespunderea volumul de gaze naturale consumat cu cel indicat în factura de plată.

Conform pct. 66 din Regulament, consumatorul are obligația să asigure accesul personalului operatorului de sistem pentru controlul şi citirea indicațiilor echipamentului de măsurare. Pentru că în cazul în care operatorul de sistem nu are acces la echipamentul de măsurare pentru citirea indicilor, conform pct. 81 din Regulament, furnizorul emite facturi în baza volumul estimativ al consumului de gaze naturale determinat de operatorul de sistem, pentru o perioadă ce nu depăşeşte 3 luni.

SA „Moldovagaz” recomandă tuturor consumatorilor mun. Chișinău, care din anumite motive întemeiate nu au putut asigura accesul la echipamentul de măsurare (contor), să formeze numărul unic 1304 al Call Centrului pentru a transmite indicii. Important – se transmit doar indicii până la cadranul roșu! Ca alternativă servește pagina web a operatorului de rețea care deservește mun. Chișinău www.chisinaugaz.md unde în Rubrica de pe pagina principală „Serviciul de colectare a datelor” pot fi transmiși indicatorii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților