[ X ]
Moldova și Georgia vor colabora în domeniul justiției
17 Mai

Ministrul Justiţiei Victoria Iftodi a avut o întrevedere bilaterală cu Ministrul Justiţiei al Georgiei, Tea Tsulukiani, transmite CURENTUL.

Cei doi miniștri au semnat un acord de cooperare pe segmentul justiției și au discutat despre reformele în justiție din cele două state și alte domenii de interes comun.

În baza documentului semnat, se preconizează cooperarea în domeniul reformării și modernizării sistemului judiciar, acordarea asistenței juridice reciproce în materie civilă, comercială și penală. De asemenea, instituțiile vor conlucra activ pe segmentul perfecționării legislației și armonizării acesteia la acquis-ul comunitar, precum și avansarea în domeniul e-guvernare cu scopul sporirii transparenței în activitatea de zi cu zi a celor două ministere.

În același timp, ministerele intenționează stabilirea unei cooperări pe segmente specifice de activitate cum ar fi: programe de reabilitare și resocializare pentru persoanele aflate anterior în detenție,  executarea deciziilor instanțelor de judecată pe cauze civile și administrative.

Reamintim, că ministrul Justiției, Victoria Iftodi se află într-o vizită de lucru în Georgia în perioada 15-18 mai, la invitația Ministerului Justiției, Ministerului Corecțiilor și Curții Constituționale din Georgia.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților