[ X ]
[ X ]
[ X ]
Moldova este restanțieră la capitolul recuperarea bunurilor infracționale
14 Octombrie

Centrul Național Anticorupție solicită Parlamentului adoptarea Legii privind recuperarea bunurilor infracționale și de modificare a legislației conexe, transmite CURENTUL.

Inițiativa privind recuperarea bunurilor infracționale, elaborată de grupul de lucru format din experți ai societății civile și reprezentanți ai Centrului Național Anticorupție, are la bază concluziile și recomandările expertului Institutului pentru Guvernanță din Basel, Elveția, Pedro Gomez Pereira, care a realizat un Studiu analitic cu privire la mecanismele de recuperare și confiscare a activelor în Republica Moldova.

Autorii inițiativei propun crearea unei autorități de recuperare a bunurilor infracționale, care va avea competențe de identificare, recuperare și administrare a bunurilor provenite din activități infracționale, aflate pe teritoriul Republicii Moldova sau peste hotarele ei, iar în acest sens va colabora cu structurile internaționale de profil.

Potrivit autorilor, Republica Moldova este restanțieră în instituirea unor norme și instituții de recuperare a bunurilor, acest lucru fiind prevăzut de legislația UE și aplicat de majoritatea țărilor europene.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților