[ X ]
Modificări la legea comerțului electronic. Iată ce prevede documentul
5 Mai

Legislativul a operat modificări la legea privind comerţul electronic. Potrivit deputaţilor, modificările permit eliminarea lacunelor existente în cadrul legislativ și normativ național și aplicarea noilor reglementări prin prisma legislației europene, transmite CURENTUL cu referire la Moldpres.

Documentul stabileşte principiile de reglementare a comerţului electronic, condiţiile de furnizare a serviciilor societăţii informaţionale, răspunderea furnizorilor de servicii şi a intermediarilor, precum şi principiile de susţinere a cooperării între R. Moldova şi alte state în procesul de furnizare a serviciilor societăţii informaţionale.

De asemenea, actul stabileşte clar faptul că la prelucrarea datelor cu caracter personal furnizorii de servicii sunt obligaţi să respecte regimul de confidenţialitate şi să ia măsuri de protecţie împotriva accesului ilicit, a distrugerii, copierii sau modificării datelor.

Legea va intra în vigoare după nouă luni de la publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, iar în acest termen Guvernul va veni cu propuneri privind ajustarea legislaţiei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților