[ X ]
[ X ]
[ X ]
Modernizarea raionului Orhei continuă cu pași rapizi, la inițiativa lui Ilan Șor
2 Iunie

Localitățile din raionul Orhei își schimbă aspectul de la o zi la alta, datorită echipei lui Ilan Șor. De această dată, satul Puțintei a fost modernizat, conform Strategiei de dezvoltare a raionului pentru anii 2022-2027. Autoritățile locale, precum și localnicii salută schimbările în bine care s-au produs, pe care le-au așteptat de mai bine de 30 de ani. 

Mai exact, în satul Puțintei a fost construită o estradă de vară, care include pavaj montat pe o suprafață de 800 de m2, a fost amenajat un parc, au fost instalate bănci, ghirlande, au fost plantați copaci, flori și iarbă. Totodată, a fost renovat monumentul eroilor celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Estrada de vară a fost creată cu scopul de a organiza evenimente culturale deosebite. Mă bucur pentru localnici, pentru tânăra generație, pentru patrimoniul satului, care este valorificat la maximum și de care beneficiază toți localnicii”, a menționat primarul satului Puțintei, Elena Nani.

„Le mulțumim tuturor celor care au pus umărul la toate proiectele care au fost realizate în localitatea noastră. Cu toții, de la mic la mare, suntem mulțumiți de toate schimbările în bine care au avut loc în localitatea noastră, pe care le-am așteptat de mai bine de 30 de ani”, a spus un localnic.

„Suntem foarte mândri de ceea ce s-a făcut la noi în sat – inaugurarea monumentului eroilor și inaugurarea estradei de vară. Aici, noi vom organiza festivalurile tradiționale. De când localitatea este administrată de echipa Partidului „ȘOR”, s-au făcut lucruri pe care nu le-am avut niciodată, motiv pentru care suntem foarte bucuroși”, a spus o locuitoare a satului Puțintei.

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a precizat că scopul Strategiei de dezvoltare a Orheiului este de a moderniza satele și comunele din raion, dar și de a-i convinge pe cei plecați în străinătate să revină acasă.

„Noi muncim pentru copii și pentru viitorul satelor noastre. Pentru noi, nu este important doar ca cei mici să învețe acasă, ci să și revină în localitate, să-și întemeieze o casă, o familie, să fie demni că locuiesc alături de părinți, bunici. Este complicat să lucrăm în condițiile actuale, dar nu abandonăm. Dacă Dumnezeu ne ține pe picioare înseamnă că are un plan cu noi și trebuie să ducem la bun sfârșit ceea ce am început. Cei care și-au exprimat încrederea în noi, în 2015, care au plantat acea sămânță a speranței, trebuie să știe că aceasta răsare. Cu smerenie și răbdare, vom continua lucrurile frumoase”, a afirmat Dinu Țurcanu.

La rândul său, vicepreședintele raionului Orhei, Tatiana Platon, a menționat următoarele:

„Ori de câte ori participăm la un eveniment de inaugurare a vreunui proiect ne crește inima de bucurie, pentru că știm cât de mult așteptați schimbări, să se realizeze un lucru frumos în localitatea dumneavoastră, pentru suflet. Încet-încet, localitatea dumneavoastră prinde culoare, e mai amenajată. Sper că de acum încolo, pe scena acestei estrade de vară, vor evolua cât mai multe colective artistice. Mă bucur pentru faptul că localitatea voastră se modernizează. Cu siguranță, vor fi implementate și alte proiecte în localitatea dvs.”.

Și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a felicitat pe locuitorii satului Puțintei cu ocazia inaugurării estradei de vară și a reiterat că, împreună cu formațiunea sa, își va îndeplini promisiunea de a transforma Orheiul într-un raion de vis.

„Vă felicit cu ocazia faptului că și localitatea Dumneavoastră continuă să fie modernizată, conform Strategiei de dezvoltare a raionului Orhei. Potrivit acesteia, fiecare localitate din raionul Orhei va fi renovată integral. Vor fi reparate drumurile, vor fi construite estrade de vară, vor fi amenajate parcuri, grădinițe, școli și multe altele. Mă bucur că, împreună cu echipa mea, am reușit să construim această estradă de vară, un alt proiect important pentru voi, pentru copiii și familiile voastre. În pofida piedicilor și bețelor în roate pe care ni le pun reprezentanții actualei guvernări antipopulare, noi vom continu să mergem înainte și să ne îndeplinim promisiunile. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare. Noi vom lucra pentru oameni: așa a fost, este și va fi”, a dat asigurări Ilan Șor.

Anul acesta, echipa Partidului „ȘOR” își propune să modernizeze 30 de localități din raionul Orhei, conform Strategiei „Raionul Orhei, raion de vis”.

photo_2023-05-28_13-51-35 photo_2023-05-28_13-51-39 photo_2023-05-28_13-51-47 photo_2023-05-28_13-51-48 photo_2023-05-28_13-52-08

Inapoi la arhiva noutaților