[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mister dezlegat! De ce a adus Premierul Filip o sticlă cu whiskey la ședința Guvernului
17 Mai

Premierul Pavel Filip a adus astăzi la ședința de Guvern o sticlă de whiskey. Ulterior, a explicat că a fost procurată de pe un site din țară și este fără accize, informează CURENTUL.

Premierul a spus, în debutul ședinței de Guvern de astăzi, că în ultima perioadă a început să primească solicitări de la mai mulți oameni de afaceri, referitor la unele abuzuri din partea instituțiilor statului.

„Am primit chiar și un demers din partea unui companii că este un abuz din partea unor colaboratori vamali. Am transmis Procuraturii Anticorupției să examineze cât de corecte au fost acțiunile ofițerilor din departamentul vamal. Deoarece nu cred că această companie s-a adresat, știind că are încălcări. Dar mi se face impresia, domnule Vrabie, că uneori se acționează greșit!”, a declarat Pavel Filip.

Prim-ministrul a mai spus că tot acea companie i-a sugerat ceva care l-a făcut să se simtă prost – că se tolerează contrabanda și se îngenunchează cei care muncesc legal.

„Mă refer la băuturile alcoolice. Există un site în RM: 999.md. Am deschis acest site și din toate raioanele poți comanda băuturi alcoolice în cantități nelimitate. Astăzi dimineață au fost cumpărate 10 sticle de whiskey, care sunt fără timbru de acciz. Acestea sunt vândute și prin restaurante. Poate sunt în vitrină sticle cu accize, dar în vânzare sunt contrafăcute”, a constatat șeful Cabinetului de miniștri.

Pavel Filip a spus că, în RM, nu vom fi în stare să avem dezvoltare economică, să plătim pensii și salarii decente, să facem investiții, atâta timp cât nu vom activa în cadru legal.

Premierul a spus că trebuie să se acționeze prompt. Am deschis acest subiect aici, deoarece sunt toți: Serviciul Vamal, SIS, Procuratura, CNA, MAI. Dacă nu știți să deschideți calculatoarele, veniți la mine, o să vă ajut eu. Nu pot continua lucrurile în așa mod. Voi fi foarte categoric în acest sens pentru a impune regulă. Deja acest demers l-am direcționat Procuraturii Anticorupție – să vedem care a fost sensul acestor acțiuni. Trebuie să acționăm multilateral și toate instituțiile să intervină în forță. Domnule Vrabie, și la Serviciul Vamal să vă clarificați și să prezentați un raport”, a subliniat Filip.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților