[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mișcarea Politică „UNIREA”, despre declarațiile făcute de ministrul de externe al F. Ruse: Contravin Constituției RM
15 Octombrie

Mișcarea Politică „UNIREA” condamnă declarațiile făcute de ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, cu privire la Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul MPU la prezidențiale, Dorin Chirtoacă a punctat că declarațiile făcute contravin Constituției RM.

„Lavrov și-a permis să numească R. Moldova un abces sau furuncul cu trimitere spre SUA la modul în care aceasta ar interveni și să facă din stat acest furuncul. Aceste declarații contravin Constituției R. Moldova. Prima afirmație jignitoare a fost că fără Rusia nu se rezolvă nici o problemă în spațiul post-sovietic și în general în lume. De vreme ce Rusia își permite să spună în timpul campaniei prezidențiale că fără ei nu se rezolva problema transnistreană acest lucru este un amestec brutal și direct în treburile țării. Lavrov a încercat să insinueze că suntem o minge de ping-pong între Rusia și SUA, că SUA e răul cel mare, că încearcă să monopolizeze tot în RM și Rusia se victimizează și să ne apere”, a spus Dorin Chirtoacă.

De asemenea, liberalul a menționat că au trecut deja 24 de ore de la declarațiile lui Lavrov și nimeni nu a reacționat.

„Dacă aș fi Președintele acestei țări, aș condamna declarațiile lui Lavrov. Ambasadorul F. Ruse va fi convocat la MAEIE pentru a-i fi înmânată o notă de protest. SIS va sistematiza timp de o săptămână mijloacele de influență ale FR și SUA prin comparație, va prezenta un Raport la CSS și acesta va fi făcut public spre a fi înmânat societății spre evaluare”, a mai spus Dorin Chirtoacă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților