[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mișcarea „ACUM”, la Ambasada Turciei în RM: „Am venit să aducem aminte despre expulzarea celor 7 cetățeni turci”
17 Octombrie

Mișcarea de Rezistență Națională „ACUM” desfășoară o acțiune publică la Ambasada Turciei în Republica Moldova, cu genericul „Stop dictaturii”, în contextul expulzării celor 7 cetățeni turci, în semn de solidaritate cu poporul turc, transmite CURENTUL.

Secretarul General al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a menționat că prețul expulzării celor 7 cetățeni este reparația Președinției.

„Am venit aici să aducem aminte, încă o dată, despre cei 7 profesori expulzați, care au ajuns să fie parte a celor 2 dictaturi – a noastră și cea a lui Erdogan. Noi știm care a fost prețul acestei expulzări – Președinția. Ceea ce am auzit din partea SIS-ului și a guvernării au fost niște bâlbâituri. Ei au fost, pur și simplu, răpiți și expulzați. În numele celor care ne susțin, ne cerem scuze pentru acțiunile conducerii țării”, a spus Igor Grosu.

Vicepreședintele Platformei „DA”, Alexandru Slusari, a spus că nici până astăzi nu este clar ce s-a întâmplat cu cetățenii turci.

„Ne interesează și modul de finanțare a Președinției. Tot ce a făcut Dodon cu această Președinție este o încălcare a legislației RM. Noi cunoaștem, conform legislației, finanțarea Președinției se face din banii Cancelariei de Stat. Președinția a fost făcută din banii turci. Noi nu am avut Acord cu Turcia, nu am avut finanțarea acestor lucrări și nici banii nu au fost dați în buget. Ceea ce s-a întâmplat cu cetățenii turci se poate întâmpla cu orice cetățean al RM. Ne exprimăm categoric împotriva dictaturii. Toate aceste înțelegeri obscure tot mai multe împinge țara spre un regim autoritar. Avem sprijinul oamenilor pentru a opri dictatura. Jos dictatura!”, a spus Alexandru Slusari.

Participanții la acțiune au scandat: „Jos mafia!”, „Jos dictatura!”, „Jos dictatura, sus democrația!” etc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților