[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mircea Geoană, în vizită la USM: În UE este locul fiecăruia dintre voi
15 Septembrie

Studenții și profesorii Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) a USM au asistat astăzi, la o lecție de diplomație și pledoarie pentru integrarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, susținută de către secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, aflat într-o vizită la Universitatea de Stat din Moldova.

În discursul său, oficialul NATO a subliniat că Alianța Atlanticului de Nord susține și respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova și a dat asigurări că în prezent, amenințări militare la adresa țării noastre nu există. De asemenea, a explicat rolul și scopul Alianței Atlanticului de Nord, care este asigurarea păcii, a stabilității și a securității.

Mircea Geoană a precizat că se află în Republica Moldova nu pentru a încuraja țara noastră să adere la NATO, ci pentru a face pledoarie pentru integrarea Republicii Moldova la marea familie europeană. Domnia Sa le-a vorbit studenților despre  importanța lor în acest parcurs, menționând că tânără generație a țării noastre este deja europeană. „Drumul spre aderare nu va fi ușor, dar Republica Moldova nu trebuie să rateze această șansă. În UE este locul fiecăruia dintre voi”, a mai declarat secretarul general adjunct al NATO.

376677266_814835560428460_399075535615946271_n

La final, oficialul a răspuns la întrebările studenților FRIȘPA și a încheiat cu un mesaj de încurajare pentru studenții Universității de Stat din Moldova.

„În această universitate de elită a Moldovei și a Europei democratice știu că acest mesaj va rezona și sper să vă dau un pic de curaj pentru că inteligență și sofisticare deja aveți. Fiți ambițioși cu voi”, a încheiat Domnia Sa.

În cadrul vizitei, Domnia Sa a lăsat un mesaj pentru întreaga comunitate USM, în Cartea de Onoare a instituției.

„Mă bucur să vizitez această instituție de excepție în Republica Moldova. Sper și sunt convins că universitatea va deveni parte organică a ecosistemului academic, cercetare și inovare din Europa și din întreaga lume Liberă”, a semnat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

Inapoi la arhiva noutaților