[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Victor Negrescu: „România este dispusă să împărtășească din propria sa experiență Republicii Moldova”
25 Iunie

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană al Republicii Moldova, Iurie Leancă, a participat la cea de-a V-a Reuniune a Comisiei Interguvernamentală România-Republica Moldova pentru Integrare Europeană, care a avut loc la București, informează CURENTUL.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu, a comunicat mai multe detalii din cadrul reuniunii.

„Am avut o discuție foarte constructivă, cu toate autoritățile implicate, despre ceea ce înseamnă acest parcurs european al Republicii Moldova. Aceste discuții ne-au permis nouă să stabilim acele mecanisme concrete, prin care autoritățile din România pot veni în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova. În acest sens, am vorbit despre Acordul de Asociere, despre Zona de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, am discutat despre ceea ce am putea face împreună mai departe. România este dispusă să împărtășească din propria sa experiență Republicii Moldova, vorbim de acele elemente ce pot conduce către acest parcurs european. Astăzi am reabilitat obiectivul strategic al României de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova. România a fost, este și va fi mereu cel mai important partener al Republicii Moldova în atingerea obiectivului său european”, a conchis el.

La rândul său, Iurie Leancă a evaluat importanța reuniunii. „Discuțiile de astăzi au demonstrat, încă o dată, deschiderea colegilor de la București și interesul colegilor mei de la Chișinău de a intensifica mecanismele existente, de a continua aceste vizite de studii la Chișinău și București. Am spus mereu, iar exercițiul de astăzi mă face mai sigur, în ceea ce spuneam că, integrarea europeană a Republicii Moldova e posibilă doar prin România și doar cu România”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților