[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Tudor Ulianovschi a avut la New York mai multe întrevederi bilaterale
25 Septembrie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, va participa la ședința de inaugurare a Sesiunii a 73-a a Adunării Generale ONU, care va începe astăzi la ora 16.00 (ora Moldovei) cu discursul președintelui Braziliei, țară care a prezidat prima ședință ONU, transmite CURENTUL.

În cadrul reuniunilor și forumurilor premergătoare Adunării Generale, șeful diplomației moldovenești a avut un șir de întrevederi și discuții bilateral cu liderii sau omologii din mai multe state. În cadrul dialogului cu Președintele Argentinei, Mauricio Macri, au fost discutate aspectele cooperării bilaterale între țările noastre, fiind menționat că această colaborare poate fi mai eficientă în cazul deschiderii unei misiuni diplomatice a Republicii Moldova la Buenos Aires. În context, Ministrul Tudor Ulianovschi l-a informat pe Președintele argentinian despre decizia autorităților de la Chișinău de a deschide o Ambasadă în Argentina, care va asigura și colaborarea cu alte state din America Latină.

Aspectele colaborării bilaterale și multilaterale, în cadrul organizațiilor internaționale, au fost abordate în discuțiile cu miniștrii afacerilor externe al Islandei, Gudlaugur Thor Thordarson, al Lichtensteinului – Aurelia Frick, al Marocului – Nasser Bourita, etc.

Colaborarea cu Statele Unite ale Americii, inclusiv în cadrul organizației Națiunilor Unite, a fost discutată de șeful diplomației moldovenești cu ambasadorul SUA la ONU, membru al cabinetului președintelui Donald Trump, Nikki Haley, care a reiterat susținerea pentru Republica Moldova în procesul de implementare a reformelor.

Agenda de lucru a Ministrului mai include un șir de întrevederi bilaterale cu colegii din alte state, precum și participarea la summit-urile ministeriale, organizate în marja sesiunii Adunării Generale. De asemenea, Ministrul Tudor Ulianovschi, ca parte a delegației oficiale a Republicii Moldova condusă de Prim-ministrul Pavel Filip, va participa la întrevederile șefului cabinetului de miniștri cu conducătorii unor state din lume.

MAE al Islandei MAELichtenstein-1 MAEMaroc-MinistrudestatptAfaceriExterneQatar - 1 NikiHaley2-1 PresedinteleArgentinei -1

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților