[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Popescu, despre cele 40 de milioane oferite de UE Forțelor Armate ale Republicii Moldova: Vor întări…
1 Iulie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu salută decizia Consiliului Uniunii Europene prin care va acorda asistență suplimentară în cadrul Facilității europene pentru pace în valoare de 40 de milioane de euro în beneficiul Forțelor Armate ale Republicii Moldova, informează CURENTUL.

„Suportul oferit va întări capacitățile unităților de logistică, mobilitate, comandă și control, apărare cibernetică, recunoaștere aeriană fără pilot și comunicații tactice ale Forțelor Armate prin furnizarea de echipamente non-letale și servicii conexe, inclusiv instruire legată de echipamente menționate. Această asistență va completa suportul de 7 milioane de euro adoptată în decembrie 2021, care consolidează capacitățile Serviciului Medical Militar și Batalionului de Inginerie al Forțelor Armate.

Este un rezultat comun cu echipa Ministerului Apărării și o dovadă în plus a contribuției Uniunii Europene la capacitățile țării noastre de a-și consolida securitatea națională, stabilitatea și reziliența”, a declarat oficialul în context.

Inapoi la arhiva noutaților