[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Pînzari: Vom pune la dispoziție unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, unități de transport
24 Martie

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a anunțat că, potrivit decretului semnat de Președintele Republicii Moldova, militarii Armatei Naționale vor fi mobilizați pentru a ajuta autorităţile în gestionarea crizei legate de pandemia COVID-19, informează CURENTUL.

„Armata Națională este pregătită să intervină cu un număr de peste 1500 de militari și circa 160 unități de tehnică militară pentru a asigura patrularea în spațiile publice, alături de polițiști și carabinieri, în parcuri, spații de agrement și alte zone mai aglomerate de pe întreg teritoriul țării. Militarii Armatei Naționale vor veni în sprijinul Ministerului Afacerilor Interne pentru a realiza multiplele măsuri întreprinse de autorități în combaterea răspândirii Coronavirusului. Totodată, vom disponibiliza, la necesitate, resursele logistice ale Ministerului Apărării pentru sprijinirea personalului medical implicat în gestionarea crizei. Vom pune la dispoziție unități spitalicești, de implicare a personalului medical militar, unități de transport, tot de ce au nevoie autoritățile pentru a face față situației. Armata va interveni în strictă conformitate cu legislația în vigoare, pentru ca #împreună, să combatem această epidemie și să fim cu toții în siguranță! Noi vom fi în apărarea voastră! Voi #StațiAcasă!”, a scris ministrul, pe o rețea de socializare.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților