[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Perju: „Vom impune acțiuni drastice, vor fi vizați toți cei implicați în activitățile silvice”
24 Februarie

După vizita de duminică în raionul Hâncești, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a convocat în ședință de lucru șefii gospodăriilor silvice din întreaga țară, informează CURENTUL.

„Am solicitat tuturor angajaților din domeniul silviculturii să manifeste o atitudine responsabilă și profesionistă în domeniu și să nu întreprindă acțiuni ilegale. Nu voi admite și nu voi mai tolera iresponsabilitatea, neprofesionalismul și neglijența în ramura silviculturii. La venirea în funcția de ministru, am stabilit un șir de priorități – una dintre acestea a fost și rămâne combaterea defrișărilor ilicite de pădure, dar și sporirea suprafețelor împădurite. Din păcate, constat că eforturile sunt insuficiente în direcția respectivă. Faptul că nu afișez public ceea ce observ și cunoscut, nu înseamnă că problema respectivă este lipsită de interes din partea mea personală și a instituției pe care o conduc”, a menționat ministrul, după ședință.

Perju a solicitat angajaților Agenției Moldsilva să își canalizeze eforturile în contracararea defrișărilor ilicite și să manifeste o colaborare eficientă cu instituțiile abilitate ale statului, în special cu organele de drept și anticorupție.

„Totodată, am solicitat informația actualizată privind situația la zi pe fiecare ocol silvic, fiecare defrișare planificată. Vom schimba viziunea și vom modifica și Codul Silvic, astfel, încât să admitem doar tăieri ce contribuie la regenerarea pădurilor”, a adăugat el.

De asemenea, ministrul a spus că vor discuta și cu partenerii de dezvoltare pentru a dezvolta capacitățile instituționale și a spori activitățile de plantare și împădurire. „Stimați angajați ai Agenției Moldsilva, faceți public planul anual de acțiuni de sporire a suprafețelor împădurite. Vă îndemn să informați mai mult publicul despre măsurile de sanitărie silvică, ca oamenii să nu confunde acțiunile planificate în beneficiul fondului silvic cu tăierile ilicite. Vom impune acțiuni drastice, vor fi vizați toți cei implicați în activitățile silvice”, a subliniat Perju.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților