[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Mediului a fost prezentat echipei: Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase
14 Martie

Noul ministru Sergiu Lazarencu a fost prezentat angajaților Ministerului Mediului de către premierul Dorin Recean. Șeful Executivului a remarcat importanța promovării politicilor de mediu, ajustarea acestora la rigorile europene și atenuarea impactului schimbărilor climatice, fapt care va aduce plusvaloare și domeniului agriculturii.

La rândul său, noul ministru a subliniat că mizează pe suportul echipei în activitatea sa: „Sunt sigur că împreună vom face lucruri frumoase pentru mediu, cetățeni și întreaga țară”.

Totodată, îndată după investirea sa în funcție Sergiu Lazarencu s-a declarat onorat să preia conducerea Ministerului Mediului – „minister cu un portofoliu complex și important pentru calitatea vieții tuturor cetățenilor”.

„Cunosc problemele din sector, prioritățile imediate ale ministerului și instituțiilor subordonate, dar și așteptările oamenilor. Mediul înconjurător afectează fiecare cetățean și este necesară o abordare pe termen lung, dar cu acțiuni imediate, care să reducă poluarea, să asigure aer și ape mai curate.

Voi începe cu acțiuni de ecologizare și măsuri mai dure pentru a împiedica aruncarea gunoiului în locurile neamenajate. Mă voi axa pe accelerarea programului de împădurire, inițiat de Președinta Maia Sandu, precum și pe crearea platformelor de gestionare a deșeurilor și avansarea în negocierea capitolelor de aderare la UE”, a declarat el .

Sergiu Lazarencu a dat asigurări că va conduce ministerul cu transparență și integritate și va implementa cele mai bune soluții pentru a proteja și îmbunătăți mediul nostru înconjurător, având în vedere nevoile actuale și viitoare ale cetățenilor noștri.

„Mulțumesc, doamnei ministru, Iordanca-Rodica Iordanov pentru lucrurile bune începute, le vom continua.

Mulțumesc președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și prim-ministrului, Dorin Recean pentru încrederea acordată”, a conchis el.

Inapoi la arhiva noutaților