[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Interne, al Justiției și șeful Poliției de Frontieră participă la Adunarea Generală a INTERPOL
26 Septembrie

La Beijing, China, se desfășoară, în perioada 26-29 septembrie, Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie INTERPOL, la care participă ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu ministrul Justiției, Vladimir Cebotari și șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, transmite CURENTUL.

La Adunarea din acest an, participă  în jur de 1 000 de reprezentanți din 156 de țări, dintre care, 62 de șefi ai Poliției și peste 30 de miniștri de interne și ai justiției, devenind astfel, una dintre cele mai mari Adunări Generale din istoria Organizației.

Astfel, Forumul mondial de aplicare a legii, a fost oficial deschis astăzi, 26 septembrie, de către președintele chinez Xi Jinping , iar în cadrul acestui Forum vor fi abordate o serie de probleme actuale la nivel mondial și identificate soluții în vederea combaterii acestor amenințări.

Totodată, pe parcursul acestei săptămâni vor fi abordate subiecte care țin de amenințările la nivel global, lupta împotriva terorismului, securitatea frontierelor de stat, investigarea, prevenirea și urmărirea penală a grupărilor criminale și a crimelor cibernetice, traficului de droguri, a traficului de arme ș.a.

Menționăm că, la 29 septembrie, ultima zi din cadrul Adunării Generale INTERPOL, va avea loc procedura de vot pentru mai malte funcții, printre care și funcția de delegat Interpol pentru Europa, în cadrul Comitetului Executiv, iar candidatul din partea Republicii Moldova, este șeful IGPF, Fredolin Lecari.

Scopul acestui forum, organizat anual, este consolidarea cooperărilor internaționale polițienești, intensificarea schimbului de informații și experiență prin intermediul INTERPOL și stabilirea unor relații de conlucrare între toate țările membre.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților