[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul de Externe și Șeful Misiunii OSCE în R. Moldova au avut o întrevedere
26 Iunie

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea a avut o întrevedere ieri cu şeful Misiunii OSCE în Moldova, Ambasadorul Claus Neukirch, transmite CURENTUL.

Întâlnirea a prilejuit un schimb amplu de opinii pe marginea vizitei recente în Republica Moldova întreprinsă de către Reprezentantul Special al Președinției în Exercițiu la OSCE pe problema transnistreană, Thomas Mayr-Harting, precum și a evoluţiilor curente în procesul de negocieri privind reglementarea conflictului transnistrean.

Oficialii au reconfirmat importanța realizării înțelegerilor convenite în așa-zisul pachet Berlin plus și a asigurării caracterului durabil și ireversibil al rezultatelor atinse în ultimii ani în contextul promovării măsurilor de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

De asemenea, ministrul Țulea a reiterat îngrijorările Chișinăului privind evoluțiile legate de încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană și a accentuat imperativul restabilirii situației în Zona de Securitate, inclusiv prin asigurarea în mod deplin şi efectiv a liberei circulații pentru toate persoanele.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților