[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Ciocoi întreprinde o vizită de lucru la Budapesta
24 Februarie

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, efectuează o vizită de lucru la Budapesta, la invitaţia Ministrului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior al Ungariei, Péter Szijjártó, transmite CURENTUL.

Programul vizitei de astăzi va include, pe lângă întâlnirile cu oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, întrevederi cu vicepreședintele Adunării Naționale a Ungariei János Latorcai și viceprim-ministrul Ungariei Zsolt Semjén.

Pe agenda discuţiilor se vor afla subiecte de interes comun privind dezvoltarea cooperării bilaterale în plan politic şi economic, atragerea investiţiilor maghiare în economia naţională, cooperarea regională şi sectorială, precum şi procesul de integrare europeană.

Ministrul Aureliu Ciocoi urmează, de asemenea, să participe în calitate de invitat la reuniunea anuală a ambasadorilor Ungariei, în cadrul căreia va susţine o alocuţiune.

Vizita la Budapesta se înscrie în dinamica dialogului politic moldo-ungar și reflectă nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Ungaria, precum și interesul comun de a consolida colaborarea pe teme de interes reciproc.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților