[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Brânzan – chemat în Parlament. Află ce subiecte vor fi examinate!
15 August

În debutul ședinței, fracțiunea democraților a propus invitarea, astăzi, în plenul Parlamentului, a ministrului Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, informează CURENTUL.

Democratul Andrian Candu a menționat că, Vadim Brînzan trebuie să prezinte informații, dar și să fie discutat subiectul legat de implementarea Proiectului „Drumuri Bune”.

„Noi am fost sesizați de foarte mulți primari și colegi, în genere, care sunt în domeniul respectiv al transportului – că implementarea proiectului este foarte defectuoasă. Ba mai mult – cu afiliere politică. Deoarece bani au fost alocați pentru anumiți primari din anumite partide, neluând în considerare calitatea implementării drumurilor sau rezultatele anterioare. Sunt primării care au obținut zero lei pentru implementarea proiectului „Drumuri Bune” și acei primari chiar au fost cu rezultate deosebite la implementarea precedentei faze a drumuri bune. Sunt foarte multe sesizări din teritoriu. Noi avem toate aceste sesizări înregistrate. Am fi vrut foarte mult ca aici, la tribuna Parlamentului să vină ministrul să ne dea o informație generală. Noi, prin această modalitate, o să informăm și reprezentanții noștri, aleșii locali și întreaga țara, cum se implementează un proiect atât de bun pornit și bine implementat anul trecut și de ce sunt deficiențe în acest an”, a precizat Candu.

Speakerul Zinaida Greceanîi a menționat că, într-adevăr, ministrul trebuie să vină în plen cu un raport ce vizează calitatea drumurilor, dar ar fi mai bine să o facă la începutul lunii septembrie când deputații revin în ședință ordinară.

Și deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, a susținut ideea ca ministrul să vină în plenul Parlamentului, însă să raporteze și alte lucruri.

„Într-adevăr ar trebui să vină să ne dea explicații despre cum au fost construite multe drumuri bune. Noi știm că în plină iarnă unele au fost construite. Într-adevăr vrem să vedem cine sunt primarii aceștia horopsiți, care politic au fost lipsiți de acești bani. Vrem să vedem și calitatea, pentru că e foarte importantă, pentru drumurile care au fost construite – că pe multe dintre ele le-a luat apa la vale în primăvara”, a adăugat Carp.

Supusă la vot, inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi, însă Zinaida Greceanîi a rugat Secretariatul Parlamentului să facă o adresare către ministrul Economiei – ca să vină cu informații în primele ședințe ale Parlamentului din sesiunea de toamnă.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților