[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministrul Agriculturii oferă detalii despre iarmaroacele de toamnă din capitală
11 Octombrie

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a oferit detalii cu privire la organizarea iarmaroacelor de toamnă în municipiul Chișinău, informează CURENTUL.

„La nivel de municipiu, organizăm aceste iarmaroace pentru a stimula lucrătorii agricoli în realizarea producțiilor. Agricultorii, pe alocuri, se confruntă cu problema desfacerii culturii agricole. În acest sens, am avut mai multe dezbateri și inițiative. Accesul limitat la piață este una dintre problemele fermierilor din Republica Moldova. Una dintre soluțiile cu care venim este organizarea iarmaroacelor pentru următoarea perioadă. Iarmaroacele vor fi organizate în luna octombrie, dar extinse și în noiembrie. Acestea se vor organiza în 3 locații, în 3 sectoare ale municipiului Chișinău. Mai exact, în sectorul Telecentru – regiunea podului, sectorul Buiucani – strada Ioana Radu 27a, zona Parcului Dendrarium, mai la deal, dar și în sectorul Râșcani – strada Andrei Doga, în zona Sălii Polivalente. Sâmbătă începând cu orele 9.00 vă așteptăm la aceste iarmaroace”, a precizat Ciubuc.

În același timp, noul ministru a comunicat despre importanța valorificării producției din Republica Moldova. „Sper foarte mult ca inițiativa aceasta să fie salutată de mai mulți fermieri și ca ei să-și expună producția direct către consumator la un preț potrivit. Unul dintre obiectivele noastre este de a crește consumul. Astfel, chiar dacă avem o producție mare de mere, consumul este foarte mic. De aceea este foarte necesar ca să facem mai multe eforturi ca să creștem cultura în rândul consumatorilor și ca să contribuim la valorificarea producției”, a conchis el.

Amintim că, Nicolae Ciubuc a ocupat recent funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Aceasta, după ce președintele PDM a anunțat remanieri guvernamentale și fostul ministru al Agriculturii, Liviu Volconovici a fost demis.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților