[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Finanțelor lansează portalul de vizualizare a bugetului de stat www.buget.mf.gov.md
6 August

Ministerul Finanțelor a lansat, astăzi, platforma web de vizualizare a bugetului de stat –www.buget.mf.gov.md, transmite CURENTUL.

Potrivit ministrului Finanțelor, Natalia Gavrilița, acest instrument este un pas înainte pentru transparentizarea felului cum este cheltuit banul public.

„Planificăm și alte acțiuni de transparentizare. Una dintre prioritățile de bază ale mele în calitate de ministru este de a ne asigura că banul public este cheltuit în mod judicios și în interesul cetățeanului. Ne vom axa pe 2 obiective: fortificarea rolului inspecției financiare și personalizarea portalului de achiziții MTender”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul său, prezent la eveniment, Ambasadorul SUA în R. Moldova, Derek J. Hogan a spus că portalul acesta este dovada concretă a angajamentului Guvernului față de responsabilitatea actului de guvernare.„Toți cetățenii R. Moldova vor avea acces la informații-cheie despre bugetul național, dar și cel local. Portalul bugetar este destinat tuturor tipurilor de utilizator. Transparența reprezintă mai mult decât simpla publicare a informației, dar și oferirea acesteia într-un mod accesibil și ușor de înțeles. Portalul asigură acest lucru”, a spus Ambasadorul.

Printre particularitățile funcționale ale portalului se enumeră forarea datelor, generarea rapoartelor, pivotarea datelor și facilități de administrare.

Orizontul de timp este 2016 – iunie 2019. Volumul înregistrărilor este de 3 mln. 750 mii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților