[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ministerul Educației a premiat elevii câștigători ai Olimpiadei republicane la limba și literatura rusă
15 Mai

40 de elevi au fost premiați, astăzi, în cadrul festivității de încheiere a Olimpiadei Republicane la Limba și literatura rusă (limba de instruire), desfășurată în perioada 12–14 mai, la Liceul Teoretic „N. V. Gogol” din mun. Chișinău. Învingătorii competiției sunt discipoli ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Briceni, Chișinău,  Drochia, Dondușeni, Edineț, Hîncești, Ocnița, Rezina, Ungheni, Taraclia și UTA Găgăuzia.

 Lilia Ivanov, directoarea Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, a felicitat elevii pentru performanța obținută în cadrul olimpiadei.

 „Toți sunteți învingători, deoarece fiecare dintre voi are de câștigat din această experiență frumoasă.  Ați dat dovadă de originalitate și creativitate în scrierea probelor și ați demonstrat că puteți să formulați întrebări și să vă argumentați opinia în discuția cu membrii juriului”, a menționat Lilia Ivanov.

În mesajul său, președinta Consiliului Olimpic Republican la Limba și literatura rusă, Olga Gherlovan, doctor, conferențiar universitar, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, a menționat că elevii au reușit să prezinte abordări creative și inspirate la subiectele propuse de juriu, remarcând o creștere a nivelului de pregătire al participanților.

 „Vă felicit pentru performanța de care dați dovadă în cadrul olimpiadelor și vă îndemn să continuați să studiați domeniul de care sunteți pasionați, cel al limbii și literaturii ruse”, a spus Olga Gherlovan.

 Olimpiada Republicană la Limba și literatura rusă a fost  organizată de Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane care au loc  în perioada 17 februarie – 22 mai 2023.

 La ediția din acest an a olimpiadei au participat 139 de elevi ai claselor IX-XII, delegați din toate raioanele și municipiile republicii. Lista premianților poate fi accesată aici.

 Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățământul general din acest an.

 Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

0.1._dsc_2127 0_dsc_2126 3_dsc_2079 4_dsc_2080 5_dsc_2082_0

Inapoi la arhiva noutaților