[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii moldoveni vor participa la exercițiul internațional “Sea Shield 2023” în România
16 Martie

Militarii Armatei Naționale se vor antrena, în perioada 20-22 martie curent, la exercițiul multinațional “Sea Shield 2023” desfășurat în România. Despre aceasta a anunțat Ministerul Apărării.

Plutonul, format din ofițeri, sergenți și soldați din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată “Dacia”, vor executa trageri de luptă alături de militari români și polonezi la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă “Babadag”.

Scopul exercițiului este creșterea nivelului de interoperabilitate, sincronizarea procedurilor operaționale între militarii din diferite state și dezvoltarea capabilităţilor pentru executarea misiunilor.

Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” este un eveniment de instruire, planificat și condus de Forțele Navale Române, prin intermediul Comandamentului Componentei Navale.

La antrenamentele, care vor avea loc în perioada 20 martie-2 aprilie curent, vor participa circa 3 400 de militari și reprezentanți ai mai multor instituții din sistemul de apărare al României, precum și din alte 12 state aliate NATO și partenere.

Inapoi la arhiva noutaților