[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii moldoveni participă la exerciţiul regional de stat major „Regex 2024”
19 Februarie

Circa 50 de militari din Republica Moldova, Georgia,  Armenia, Bosnia-Herțegovina, Azerbaidjan, Uzbekistan, Egipt, Iordania, Regatul Bahrein, Maroc, Kazahstan, Pakistan, Egipt, Malta şi Uniunea Africană participă, în perioada 19 februarie – 1 martie curent, la exerciţiul regional de stat major „Regex 2024”.

La deschiderea exercițiului, a participat generalul de brigadă Eduard Ohladciuc, comandant al Armatei Naționale și amiralul Stuart B. Munsch, comandantul Comandamentului Forțe Întrunite ale NATO de la Napoli (JFCN), care se află în Republica Moldova cu acest prilej.

În discursul său, generalul Ohladciuc a menționat importanța organizării exercițiului “Regex” în Armata Națională, aceste ateliere  de lucru având ca scop pregătirea militarilor moldoveni de a acționa într-un cadru multinațional și de a consolida cooperarea  internațională inclusiv în  gestionarea situațiilor de criză.

La rândul său, amiralul Munsch a mulțumit militarilor pentru deschidere și pentru instruirea comună ce va urma, care permite ofițerilor de stat major  din diferite țări să fie interoperabili și să aibă mai multe posibilități de a aduce stabilitatea în lume.

Potrivit superiorului exercițiului, locotenent-colonelul Vladimir Covalenco, exercițiul de stat major constă din câteva ateliere de lucru care se vor desfășura conform unei agende aprobate, iar participanții vor fi instruiți  de colegi din Comandamentul Forțelor Întrunite a NATO din Napoli.

Exercițiul “Regex 24” are loc în conformitate cu Planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent și Planul de activități externe al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2024.

Inapoi la arhiva noutaților