[ X ]
[ X ]
[ X ]
Militarii din Moldova, România, SUA și Marea Britanie au efectuat trageri de luptă în cadrul exercițiului SCET-2023
7 Aprilie

Militarii moldoveni, români, americani, precum și britanici, participanţi la exerciţiul multinațional „Joint Combined Exchange Training — 2023” (JCET) au desfăşurat joi, 6 aprilie, la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale, acţiuni practice în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori.

La eveniment au participat comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, oficiali din cadrul Ministerului Apărării și Marelui Stat Major, precum și ataşaţi militari acreditaţi în ţara noastră.

Potrivit scenariului, militarii au executat trageri de luptă din armamentul din dotare şi au desfăşurat exerciţii de antrenament în teren.

La briefingul de informare, comandantul Armatei Naționale a menționat că astfel de exerciţii continuă să dezvolte pregătirea capacității de luptă a subunităţilor armatei şi pregătirea efectivului în conformitate cu standardele internaționale.

JCET-2023 se desfăşoară în perioada 27 martie-7 aprilie curent şi are ca obiectiv antrenarea şi efectuarea unui schimb de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti, române, americane, britanice, precum și creșterea nivelului de interoperabilitate între contingentele participante.

Militarii din cadrul Armatei Naţionale participă la exerciţiul JCET din anul 2009.

 

Inapoi la arhiva noutaților