[ X ]
[ X ]
[ X ]
Mii de copii din țară vor beneficia de suport din partea Fundației Primei Doamne, în ajun de an școlar
15 August

Fundația de binefacere „Din Suflet”, sub patronajul Primei Doamne a R. Moldova – Galina Dodon, lansează o acțiune socială națională cu prilejul începutului noului an școlar, transmite CURENTUL.

Rita Manole, membra Consiliului fundației de binefacere, a precizat că, acțiunea este destinată copiilor din familiile social-vulnerabile și celor cu mulți copii pentru a-i pregăti de noul an școlar.

„Astăzi lansăm acțiunea socială națională pentru a ajuta copiii din familiile vulnerabile și cele cu mulți copii. Fiecare familie care are mai mult de 3 copii în clasele primare va primi suport de la Fundație, în formă de ghiozdane și rechizite pentru școală.

De acestea vor beneficia cel puțin 8 mii de copii din țară. Scopul nostru este ca la 30 august fiecare elev din familiile nevoiașe să meargă la școală pregătit”, a spus Rita Manole.

În context, ea a precizat că la Fundație se adresează zeci de persoane care au nevoie de ajutor și din momentul lansării a fost oferit sprijin pentru 160 de persoane, în formă de asistență socială, tratament și reabilitare pentru copii cu diferite diagnoze, echipamente medicale.

„S-au procurat și case pentru copiii și familiile care trăiau în condiții dezastruoase. Totodată, 40 de copii din familiile vulnerabile își vor petrece o săptămână din august la tabăra „Zâmbetul” din Vadul lui Vodă. Menționăm că, vom oferi suport și pentru câțiva copii care suferă de hipoacuzie”, a precizat Rita Manole.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților